מה הכי נכון לעסק שלכם? פרסום ברשת החיפוש הגדולה בעולם או ברשת החברתית הגדולה בעולם? כל מה שצריך לדעת כדי להחליט איפה לפרסם.
אז החלטתם שאתם רוצים לפרסם את העסק באינטרנט ומהר מאוד הבנתם מי השחקנים הראשיים במגרש הפרסום באינטרנט והן כמובן Facebook ו-Google. אם אתם מתנהלים עם תקציב פרסום מוגבל כדאי להתמקד באחת משתי הפלטפורמות.
אז מה הכי נכון לעסק שלכם? פרסום ברשת החיפוש הגדולה בעולם או ברשת החברתית הגדולה בעולם? מממ… שאלה טובה, אני לא אוכל לומר לכם איזה פלטפורמה עדיפה ספציפית לעסק שלכם (לפחות לא בטקסט), אבל במאמר זה אסביר בדיוק מה ההבדל בין פרסום בגוגל לעומת פייסבוק, מה מאפיין את הלקוחות בכל אחת מהן ואת כל המידע שאתם צריכים כדי שתוכלו להחליט בעצמכם איזו מהשתיים עונה הכי טוב לצרכים שלכם.
גוגל מציעה פרסום בשני ערוצי השיווק עיקריים והם: פרסום בגוגל חיפוש, פרסום ברשת המדיה GDN. רשת החיפוש – Google Search היא רשת החיפוש המובילה בישראל בפרט ובעולם בכלל. רשת המדיה היא רשת אתרים שותפים של גוגל, מעל 2 מיליון אתרים ואפליקציות ברחבי העולם שאפשר לפרסם בהם. רשת המדיה מאפשרת פרסום מודעות ובאנרים באתרים נבחרים לקהל ממוקד ומפולח.
פייסבוק היא הרשת החברתית המובילה בעולם והיא נמצאת באותה משבצת עם גוגל כפלטפורמת פרסום עולמית מובילה. הפרסום בפייסבוק מאפשר להגיע לקהל יעד ממוקד לפי תחומי עניין, מיקום, מין ועוד מגוון אפשרויות טרגוט מתקדמות.
הלקוחות בגוגל הם לקוחות שמחפשים עסק כמו שלכם, כלומר יש להם צורך במה שיש לכם להציע שזו עמדת פתיחה מצוינת. אתם לא צריכים לקרוא ללקוחות שלכם ולהציע להם את השירות שלכם, אלא פשוט להיות שם כשהם צריכים אתכם.
הלקוחות לא מחפשים אתכם בפייסבוק בזמן אמת כשהם מחפשים לקנות, אבל הם לקוחות המתעניינים במה שיש לכם להציע. בשונה מגוגל חיפוש בפייסבוק אתם קוראים ללקוחות להתעניין במוצר או בשירות שלכם, לכן בפייסבוק יש הרבה יותר אפשרויות טרגוט על מנת שהפרסום יגיע בדיוק לקהל הרלוונטי.
כפי שהוסבר קודם לכן, לגוגל יש שני ערוצי שיווק עיקריים: רשת המדיה ורשת החיפוש. רשת המדיה היא כלי מצוין לקמפיין רימרקטינג ממוקד לכל הגולשים שהיו באינטראקציה באתר או בדף הנחיתה. כלומר לקוח מחפש מוצר בגוגל, נכנס לאתר, מקבל קצת מידע ויוצא ממנו, לאחר מכן הוא ממשיך להיחשף לפרסום של האתר שגלש בו ואפילו יכול לקבל מודעות על המוצר הספציפי שבחן קודם לכן, שילוב בין פרסום ברשת החיפוש ורשת המדיה של גוגל הוא שילוב מנצח.
בפייסבוק אפשר לעשות קמפיין רימרקטינג ממוקד על כל האנשים שהיו באינטראקציה עם הפרסום שלכם, זה אומר כל אדם שעשה לייק, הגיב, הקליק. הקמפיין יכול להיות ממוקד לפי הפעילות שהוא ביצע לדוגמה קמפיין רימרקטינג ספציפי לכל האנשים שעשו לייק ועוד קמפיין אחר לכל האנשים שהקליקו על המודעה ונכנסו לאתר. בנוסף אפשר לפרסם בפייסבוק גם אם אין לכם אתר או דף נחיתה למרות שבפועל פרסום ללא דף נחיתה ייעודי או אתר מניב תוצאות פחות טובות.
גם בפייסבוק וגם בגוגל יש את האפשרות לבניית קהלים דומים, כלומר יצירת קהלים חדשים לפרסום באופן אוטומטי לפי המאפיינים של קהלים קיימים. בגוגל אפשר ליצור קהלים דומים לפי הקהל שביקר באתר, או רשומות מיילים ומספרי טלפון. לפייסבוק לעומת זאת יש הרבה יותר מידע דמוגרפי על המשתמשים, כמו עבודה או עסק, תחומי עניין, השכלה וסטטוס משפחתי. לכן קהלים דומים בפייסבוק לרוב יהיו יותר מדויקים.
למרות העובדה שפייסבוק וגוגל שתיהן ענקיות אינטרנט, יש הבדל מהותי בין השתיים. גוגל היא קודם כל רשת חיפוש, זה אומר שהיא תחנה ראשונה בכל גלישה באינטרנט ופייסבוק זה אתר רשת חברתית ולכן כאן גוגל מנצחת. בפייסבוק יש כ-1.5 מיליארד משתמשים פעילים בחודש, עם פוטנציאל תפוצה של 44% מכלל המשתמשים באינטרנט. לעומת זאת בגוגל כ-3 מיליארד מחפשים בחודש ו-98% מחווית הגלישה באינטרנט מתחילה בגוגל! זה אומר שדרך גוגל אפשר להגיע ליותר מ-90% מהמשתמשים באינטרנט.
פייסבוק וגוגל הן שתי פלטפורמות הפרסום הגדולות בעולם. בשתיהן יש אפשרויות פילוח מתקדמות ותפוצה אדירה. ההבדל המהותי בין השתיים הוא שבגוגל הלקוחות מחפשים ובפייסבוק אנחנו מציעים ללקוחות וזה אגב לא אומר שהפרסום בפייסבוק פחות איכותי, אלא זו פשוט גישה שונה.
אם אתה איש מקצוע לדוגמא אינסטלטור, פרסום בגוגל עדיף על פרסום בפייסבוק, כיוון שאף אחד לא יראה מודעה על אינסטלטור תוך כדי דפדוף בפייסבוק ויגיד "אה וואלה! אני אזמין את השירות שלו". הלקוחות יזמינו אינסטלטור רק כשיש להם צורך בשירות שלו, הם יכנסו לגוגל ויכתבו לדוגמה "אינסטלטור פתיחת סתימה", יקליקו על אחת מהתוצאות הראשונות יזמינו שירות. אם מדובר בעסק של בגדי נשים אלגנט לדוגמה, כנראה פרסום בפייסבוק עדיף על פרסום בגוגל, כיוון שאפשר להגיע לאנשים שאוהבים את את הסטייל הספציפי הזה וכשאישה רואה שמלה שעושה לה פרפרים בבטן כשהיא גולשת בפייסבוק היא כנראה תרצה לרכוש אותה.
תשאלו את עצמכם מה התהליך שהלקוחות שלכם עוברים. מי הם? מה הם מחפשים? איפה הם מחפשים את זה? מה השיקול שהם עושים לפני רכישה? ובקיצור תבינו מי הלקוחות שלכם. ברגע שתענו על התשובה הזו, תדעו איפה כדאי לכם לפרסם, פייסבוק, גוגל או אפילו שניהם, שאגב מדובר בשילוב מנצח!